De Missie en Visie van FC Poesele.


Missie


FC Poesele en haar jeugdopleiding wil elkeen, jongen en meisje, - in Poesele en omgeving - die wenst de voetbalsport te beoefenen hiertoe op een zo democratisch mogelijke wijze de mogelijkheid bieden en wil hierbij ook een maatschappelijke rol in de samenleving opnemen.

FC Poesele en haar jeugdopleiding wil eveneens jeugdspelers opleiden tot eigen A- of B-kern spelers op tactisch, technisch, fysisch en mentaal vlak.

Visie


FC Poesele en haar jeugdopleiding wenst niet alleen de sportbeoefening maar ook de sociale cohesie en samenhang, het wederzijds respect en maatschappelijk engagement en waarden zoals respect, eerlijkheid, openheid voor andere culturen, discipline, orde en tucht te bevorderen. FC Poesele wil via haar spelers, supporters, sympathisanten, trainers, afgevaardigden en bestuursleden derhalve ook een sportieve en maatschappelijke ambassadeur zijn van deze waarden. De voetbalsport moet alzo de drager zijn van de waarden die we als "Poesele-familie" nastreven. We wensen deze missie te realiseren binnen een gezond financieel kader om aldus de continu´teit en duurzaamheid van onze vereniging en haar lokale maatschappelijke rol te kunnen bewerkstelligen.

FC Poesele en haar jeugdopleiding wil deel uitmaken van de lokale gemeenschap en stelt zijn infrastructuur gratis ter beschikking van scholen. Wanneer een andere vereniging een winstgevend doel nastreeft betaalt ze hiervoor een kostendekkende vergoeding.

De doorstroming van de eigen opgeleide jeugd naar het eerste elftal ( zowel voor jongens als meisjes ) is een prioriteit om aldus de inbedding in het lokaal sociaal weefsel zo optimaal mogelijk te houden. Het is ook de gezondste weg naar sportieve vooruitgang die ook zo sportieve uitdaging biedt aan eigen jeugd. De jeugd is steeds de toekomst van de club en de beste garantie op continu´teit van haar bestaan.

De doorstroming naar het eerste elftal mag evenwel niet het ultieme doel worden waar alles moet voor wijken. We streven ernaar om iedere jeugdspeler minstens 50% actieve leertijd te geven tijdens wedstrijden.


  1 Bellem 22 55
  2 Watervliet 22 51
  3 Assenede 22 45
  4 Vinkt 22 44
  5 Poesele A 22 43
  6 DKW.Evergem 22 36
  7 Knesselare 22 33
  8 St.Laureins 22 30
  9 Hansbeke 22 29
  10 Ursel A 22 28
  10 Nevele 22 28
  12 Maria-Aalter 22 27
  13 Bassevelde 22 21
  14 Kaprijke-Bentille 22 16
  15 AK.Middelburg 22 14
  16 Balgerhoeke 22 4